AQUÍ TROBAREU LES DARRERES NOVETATS

ON HEM ANAT, QUÈ HEM FET, I QUÈ FAREM PROPERAMENT

IIa Trobada Bastonera de Sant Julià de Lòria

El passat matí de dissabte 29 de juliol la colla va participar en la IIa Trobada Bastonera de Sant Julià de Lòria. No podríem haver tancat el curs 2022/2023, el del nostre 15è Aniversari d’una millor manera que amb una actuació fora del país i unes colònies bastoneres com feia anys que no fèiem.


Tot i que és el primer cop que ballem a Andorra, concretament a la ciutat de Sant Julià de Lòria, ens vam sentir molt acollits per la seva gent. En aquesta ocasió a més, a més, de compartir matí amb la colla amfitriona, l’Esbart Lauredià, ho vam fer amb la Colla de Ball de Bastons de Masquefa, els Bastoners de Peramola, la Colla de Bastoners de Gràcia i la Colla Bastonera de Les Romanes.


Vam gaudir d’un gran cap de setmana on vam fer molta germanor, tant entre els membres de la colla, com amb la resta de colles a la Trobada Bastonera. D’ençà que vam arribar el dia anterior a la trobada al país veí, vam despertar l'interès dels més curiosos mentre assajàvem al parc natural de Naturland. La colla vam gaudir d’una gran nit amb un sopar a l’alberg i una estona de passejades per la natura, danses i jocs de taula.


L'endemà vam tornar a despertar l'interès dels més matinadors quan fèiem l'últim repàs del repertori a l'alberg abans de posar rumb a Sant Julià de Lòria i començar la trobada. Al llarg del matí vam gaudir també d'una gran estona de germanor ballant conjuntament amb la resta de colles convidades en diverses ocasions, per acabar amb un dinar de germanor i un bingo musical on les rialles tampoc van poder faltar.


Amb un cap de setmana com aquest i la gran acollida que vam tenir a la ciutat andorrana, fa que sigui molt fàcil voler tornar i compartir ballades i moltes més rialles amb colles amigues, per molta distància que ens separi.


Gràcies Esbart Lauredià i ens veiem molt aviat!

Festa Major de Les Carpes d'Abrera

El passat matí de diumenge 16 de juliol la colla va fer una petita exhibició amb motiu de la Festa Major de la urbanització Les Carpes d'Abrera.


Tot i que ja havíem estat en el municipi d'Abrera uns mesos enrere, ens vam sentir tan acollits per la seva gent que no ens va costar res tornar, en aquesta ocasió per participar en la seva Festa Major amb una mostra dels nostres balls.


Vam gaudir d'una gran estona fent una petita exhibició dels nostres balls i vam poder admirar la mostra de vehicles històrics que tenien en exhibició. A més, a més, vam aprofitar per ensenyant algunes danses més al jovent de la Urbanització Les Carpes que es va animar molt després de la primera.


Amb un matí com aquest i la gran acollida que tenim sempre a Abrera, fa que sigui molt fàcil voler tornar i compartir més moments i rialles.


Gràcies urbanització Les Carpes i ens veiem molt aviat!

XVII Diada Bastonera del Raval

La passada tarda de dissabte 15 de juliol la colla va participar en la XVIIa Diada Bastonera organitzada per la colla dels Bastoners del Raval.


Ambdues colles tenim una gran relació i no és el primer cop que compartim balls als mateixos carrers tant al barri barceloní del Raval, com a Gavà i és que ens sentim com a casa. En aquesta ocasió a més, a més, de compartir tarda amb els Bastoners del Raval ho vam fer amb la Colla Bastonera de Cardedeu, el Ball de Bastons del Clot i la Colla de Bastoners de Gràcia.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor ballant conjuntament en moltes ocasions per carrers emblemàtics de la ciutat de Barcelona, vam acabar la cercavila amb el tradicional esclat de ball de bastons on la música i el ball no para fins que els balladors no poden més, per acabar amb un pica-pica de germanor on les rialles i les danses tampoc van poder faltar.


Amb una tarda com aquesta i la gran acollida que tenim sempre al barri barceloní, fa que sigui molt fàcil visitar una colla amiga i voler compartir ballades i rialles amb ella.


Gràcies Bastoners del Raval i ens veiem molt aviat!

Festa Major de Sant Pere

La passada tarda de diumenge 02 de juliol la colla va participar en la tradicional cercavila Xerinolis per la Festa Major de Sant Pere de Gavà.


Tot i que és una actuació que fem any rere any per la festa major de la nostra ciutat, cada any és especial i ens il·lusiona compartir els nostres balls als mateixos carrers que ens han vist créixer. En aquesta ocasió vam compartir tarda amb les colles locals Sonaquetomba, Gegants i gegantons de Gavà, grallers i timbalers de l'anguila de Gavà, Castellers de Gavà, l'escolta i guia Roc del Migdia, la Unió Muntanyenca de l'Eramprunyà, la Companyia general del foc amb les seves bèsties i la batucada Set de ritmes.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor, compartint danses i rialles amb la ciutadania gavanenca que es va apropar a viure la cercavila Xerinolis. A més, a més vam celebrar el dinar de fi de curs i vam estar presents al llarg de tot el cap de setmana als concerts de l'escena local que van tenir lloc a Can Tintorer i on les rialles i les danses tampoc van poder faltar.


Amb un cap de setmana com aquest i les grans estones de germanor que vam compartir, fa que sigui molt fàcil voler continuar sumant anys i cultura a la ciutat.


Gràcies Ajuntament de Gavà i ens veiem molt aviat!

Festa Major d’Ausiàs March

El passat matí del diumenge 25 de juny, la colla va participar en la festa del barri gavanenc d’Ausiàs March, organitzada per la seva associació de veïns.


Tot i que és el primer cop que el barri d’Ausiàs March ens acull, hem tingut una gran acollida. En aquesta ocasió, a més a més de compartir matí amb l'associació veïnal i tots els veïns i veïnes de Can Tries ho vam fer també amb la colla dels Castellers de Gavà i la Asociación Casa de Andalucía de Gavà.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor, ballant al barri i veient les actuacions de les altres entitats que van participar al llarg del matí.


Amb un matí com aquest i la gran acollida que vam tenir al barri gavanenc, fa que sigui molt fàcil voler tornar a ballar pel barri d’Ausiàs March, així com compartir més moments i rialles amb la seva gent.


Gràcies Associació de Veïns d’Ausiàs March i ens veiem molt aviat!

I Ple de cops del Masnou

La passada tarda de dissabte 24 de juny la colla va participar en el I Ple de cops organitzat per la Colla Bastonera del Masnou.


Tot i que és el primer cop que ballem al Masnou ens vam sentir molt acollits per la colla bastonera i gent que va dedicar una estoneta de la seva tarda en gaudir del I Ple de cops de la ciutat. En aquesta ocasió a més, a més, de compartir tarda amb la Colla Bastonera del Masnou ho vam fer amb la Colla Bastonera de Sant Andreu.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor ballant conjuntament en diverses ocasions, per acabar amb un sopar de germanor i un bingo on les rialles tampoc van poder faltar.


Amb una tarda com aquesta i la gran acollida que vam tenir a la ciutat maresmenca, fa que sigui molt fàcil voler tornar i compartir ballades amb colles amigues.


Gràcies Colla Bastonera del Masnou i ens veiem molt aviat!

XLVIII Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya

La passada tarda de dissabte 17 de juny la colla va participar en la XLVIII Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, la festa bastonera més gran que es celebra, organitzada per la colla bastonera Estelladors de Prats de Lluçanès.


Tot i que no era el primer cop que visitàvem Prats de Lluçanès per celebrar una Trobada Nacional, ja ho vam fer l'any 2013, és un plaer i un orgull per nosaltres poder participar any rere any en aquest esdeveniment tan important en el món bastoner. En aquesta ocasió vam poder compartir tarda amb més de 75 colles bastoneres vingudes d'arreu del territori català.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor ballant conjuntament en moltes ocasions amb les diferents colles participants, per acabar la nit amb un sopar de germanor i un seguit de concerts on les rialles i les danses tampoc van poder faltar.


Amb una tarda com aquesta i la gran festa que és una Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, fa que sigui molt fàcil recórrer la distància que calgui per participar en la següent edició que l'any 2024 serà a la ciutat de Lleida.


Gràcies Estelladors de Prats de Lluçanès i ens veiem molt aviat!

15è ANIVERSARI dels Bastoners de Gavà

La passada tarda de dissabte 03 de juny la colla va celebrar la diada bastonera del 15è Aniversari.


Tot i que la colla mai havia organitzat una diada bastonera amb sopar obert i concert exceptuant la Trobada Nacional de 2019, pel desè aniversari, s’havia de celebrar com deu mana. En aquesta ocasió vam poder compartir el nostre aniversari amb la Colla Bastonera de Sabadell i el Ball de Bastons de l'Arboç i les colles locals de Gegants i gegantons de Gavà, Grallers i timbalers l'Anguila de Gavà i la Companyia general del foc amb l'anguila murtrassa.


Vam gaudir d'una gran tarda i nit, començant la Diada Bastonera a la Plaça Jaume Balmes amb una cercavila pels carrers de la ciutat i culminant amb els lluïments finals de les colles participants al Parc de la Torre Lluch. Posteriorment, vam gaudir d'una paella de germanor a l'Espai Jardí de la Torre Lluch i vam acabar la nit gaudint dels concerts de Lady Manhattan i PDGansos.


Amb una celebració com aquesta dels nostres 15 anys i la gran acollida que vam tenir a la ciutat que ens ha vist néixer i créixer, fa que sigui molt fàcil voler continuar sumant anys i cultura a la ciutat i continuar celebrant-ho en tan bona companyia com enguany.


Gràcies a tothom que ha fet possible aquesta celebració i esperem que tothom hagi gaudit tant com nosaltres!

Assaig obert a la Casa Gran

El passat divendres 19 de maig la colla va traslladar l'Exposició "15 Anys dels Bastoners de Gavà" a l’Espai Jove La Casa Gran, per tal de poder arribar a més públic.


Tot i que és el primer cop que la colla realitza una activitat, en aquest cas una exposició i assaig obert, en aquest espai, ens vam sentir molt acollits i vam poder continuar fent difusió de la nostra entitat, el que fem i de la futura celebració del 15è Aniversari.


Vam gaudir d'una gran tarda i compartir les primeres danses amb la gent que es va animar a participar en el taller obert, també vam rebre la visita de Eva Rosa del medi local ràdio Gavà que va aprofitar per fer una entrevista a part de la colla en referència a la cada cop més propera diada bastonera del 15è Aniversari. 


Gràcies a tothom que ha fet possible aquesta exposició i esperem que us agradi tant com a nosaltres!

Fira Solidària del Club de Beisbol i Softbol de Gavà

El passat matí de dissabte 13 de maig, la colla va participar en la Fira Solidària organitzada pel Club de Beisbol i Softbol de Gavà.


Tot i que mai havíem trepitjat la zona esportiva de Can Torelló ens vam sentir molt acollits entre la gent que va dedicar una estona del seu matí en visitar la Fira Solidària i participar en les diferents activitats que hi havia preparades al terreny de joc per part del Club de Beisbol i Softbol Gavà i Star Props.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor i moltes rialles fent una petita exhibició dels nostres balls al camp i participant en les diferents activitats de la Fira Solidària, però encara ens queda molta pràctica pel que fa al seu esport.


Amb un matí com aquest i la gran acollida que vam tenir per part del Club de Beisbol i Softbol Gavà el primer cop que visitàvem la seva zona esportiva, fa que sigui molt fàcil voler tornar i compartir més moments i rialles i qui sap que passarà en un futur...


Gràcies Club de Beisbol i Softbol Gavà i ens veiem molt aviat!

Festa Major de Can Tries

La passada tarda del dissabte 6 de maig, la colla va participar en la cercavila d'inici de la Festa del barri gavanenc de Can Tries organitzada per l'Associació de veïns de Can Tries.


Tot i que el barri de Can Tries recuperava aquesta festa després de molt temps, és el primer cop que ballem i piquem pels carrers d'aquest barri i hem tingut una gran acollida. En aquesta ocasió, a més a més de compartir tarda amb l'associació veïnal i tots els veïns i veïnes de Can Tries ho vam fer també amb la Colla de Gegants i Gegantons de Gavà, la Colla de Grallers i Timbalers l'Anguila de Gavà i la Asociación Cultural Andaluza de Gavà.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor, ballant pels carrers del barri i veient les actuacions de les altres entitats que van participar al llarg de la tarda, per acabar amb un taller amb tothom que es va animar, on les rialles i les ganes de ballar bastons tampoc van faltar.


Amb una tarda com aquesta i la gran acollida que vam tenir al barri gavanenc, fa que sigui molt fàcil voler tornar a ballar pel barri de Can Tries, així com compartir més moments i rialles amb la seva gent.


Gràcies Associació de Veïns de Can Tries i ens veiem molt aviat!

Inauguració de l’exposició “15 Anys dels Bastoners de Gavà”

El passat divendres 05 de maig la colla va inaugurar l'Exposició "15 Anys dels Bastoners de Gavà" al hall de la Biblioteca Josep Soler Vidal.


Tot i que no és el primer cop que la colla realitza una exposició, aquest any hem volgut commemorar el 15è Aniversari de la colla explicant la nostra història i trajectòria com entitat, actualitzant l'exposició que teníem i donant-li un caràcter més personal de la mà de la dissenyadora Maria Foix. A més, a més, s'ha incorporat part de l'exposició que té la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya on s'explica que és el ball de bastons, el seu origen, vestuaris i altres curiositats.


Vam gaudir d'una gran inauguració amb la companyia de representació governamental amb Ester Zamorano i Alba Riba i Lluís Martínez del medi local GAVÀtelevisió. Vam estar comentant la nostra trajectòria a la ciutat, el que significa per nosaltres celebrar els 15 anys i el que aquest aniversari implicarà d'aquí a unes setmanes quan tingui lloc la Diada Bastonera. Acabant la inauguració amb un assaig al carrer per fer ressò de la inauguració.


Gràcies a tothom que ha fet possible aquesta exposició i esperem que us agradi tant com a nosaltres!


Mostra d'entitats de la 68ª Fira d'Espàrrecs de Gavà 

El passat dissabte 29 d’abril la colla va participar en la Mostra d'Entitats de la 68a Fira d'Espàrrecs de Gavà.


Tot i que no és el primer cop que compartim els nostres balls a la fira, sí que ha estat el primer que teníem paradeta perquè la gent ens pogués conèixer més de prop. En aquesta ocasió a més, a més, de fer tallers amb tothom que es va animar, vam compartir estones i rialles amb altres entitats de cultura, com va ser el Sonaquetomba i l'Esplai el Mamut. 


Vam gaudir d'una gran jornada de germanor entre entitats i població, ensenyant els nostres balls i ballant conjuntament, a la tarda vam poder mostrar part dels nostres balls a la Plaça Jaume Balmes i, per fi, vam poder fer difusió del nostre 15è Aniversari i de la Diada i l'exposició que estem preparant.


Amb una jornada com aquesta i la gran acollida que vam tenir a la fira, fa que sigui molt fàcil tornar a repetir en aquesta Mostra d'entitats en properes edicions de la Fira d'Espàrrecs.


Gràcies a l'organització i ens veiem molt aviat!

Mercat de 2ª mà d'Abrera

El passat matí de dissabte 22 d'abril la colla va participar en el Mercat de 2a mà organitzat pel jovent de la urbanització les carpes d'Abrera.


Tot i que no havíem estat mai en el municipi d'Abrera ens vam sentir molt acollits per la gent que va dedicar una estoneta del seu matí en visitar el mercat d'objectes de 2a mà o de creació casolana i participar en les diferents activitats que hi havia preparades, com van ser els tallers de zumba, de jardineria o el de ball de bastons fet per nosaltres.


Vam gaudir d'una gran estona i moltes rialles participant en les diferents activitats, fent una petita exhibició dels nostres balls i compartint alguna de les nostres danses amb tota la gent que es va animar, sent prop d'una vintena de participants en el taller. A més, a més, vam continuar ensenyant algunes danses més al jovent de la Urbanització Les Carpes que es va animar molt després de la primera.


Amb un matí com aquest i la gran acollida que vam tenir a Abrera el primer cop que visitàvem el municipi, fa que sigui molt fàcil voler tornar i compartir més moments i rialles i qui sap que passarà en un futur...

14a Tarda Bastonera a Mollerussa

La passada tarda de dissabte 15 d’abril la colla va participar en la 14a Tarda Bastonera organitzada per la colla bastonera del Casal l’Arreu de Mollerussa.


Tot i que ambdues colles estem separades per més de 100 km no és el primer cop que compartim balls als mateixos carrers tant a Mollerussa com a Gavà i és que ens sentim com a casa. En aquesta ocasió a més, a més, de compartir tarda amb la Colla Bastonera del Casal l'Arreu de Mollerussa ho vam fer amb la Colla Bastonera Les Romanes de Barberà del Vallès, la Colla Bastonera Pla de l'Aigua de Lleida i la Colla Bastonera del Casal Pere III de Balaguer.


Vam gaudir d'una gran estona de germanor ballant conjuntament en moltes ocasions, després vam quedar meravellats amb el Museu de Vestits de Paper i l'habilitat de tots els creadors i creadores d'aconseguir crear tots els detalls amb com a únic element protagonista el paper, per acabar amb un sopar de germanor on les rialles i les danses tampoc van poder faltar.


Amb una tarda com aquesta i la gran acollida que vam tenir al territori de ponent, fa que sigui molt fàcil fer més de 100 km per anar a compartir ballades amb colles amigues.


Gràcies Casal l'Arreu de Mollerussa i ens veiem molt aviat!